אחד הדברים שזכורים לי היטב מילדותי היתה הפיצה שאמא שלי שושנה היתה נוהגת להכין, הפיצה הזאת קבלה תמיד תישבוחות מכל הסועדים לא רק בני הבית אלא גם אורחים וחברים. הבעיה היחידית לגביה שהיא היתה מתחסלת מהר מאוד כך שאם מישהו מבני הבית שבמקרה פספס וחשב שישאר למחרת כשיגיע לרוב היה צפוי להתאכזב.

כלים:

  1. תבנית אפיה שקופה מזכוכית (מלבנית או עגולה)

החומרים:

  • קמח אסם
  • 2 אשל
  • 1 גולדבנד (200 גרם)
  • רסק עגבניות או קטשופ
  • 2 כוסות גבינה צהובה מגורדת גלבוע
  • 2 ביצים
  • 1/2 קופסת שמנת חמוצה
  • לתוספות: זיתים שחורים או ירוקים, אורגנו או כל תוספת אחרת שאוהבים

אופן ההכנה:

ללוש היטב את הקמח 2 האשל והגולדבנד ולהשטיח על התבנית השקופה. (זה הבסיס שלנו של הבצק שימו לב הוא דביק וזה בסדר). לשים את רסק העגבניות (או קטשופ) בשיכבה השניה. לפזר את 2 כוסות הגבינה צהובה על הכל באופן אחיד.

לשכבה העליונה לערבב היטב בצלחת נפרדת 2 ביצים חצי קופסא שמן חמוצה. ולשפוך על הכל על הגבינה המגורדת.

לאחר מכן יש להוסיף את התוספות שבוחרים באופן אחיד על כל התבנית.

מכניסים את התבנית לתנור בחום 200 מעלות שישב הכי למטה כדי שלא ישרף למעלה בשעה שלמטה לא יהיה מספיק מוכן. ברגע שמשחים הצד העליון מסתכלים בתבנית הזכוכית לבדוק שגם הלמטה מוכן. (זאת הסיבה לתבנית זכוכית שקופה).

כשמוכן לתת לזה קצת להתקרר

ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *