דיאטת דש היא (קיצור של Dietary Approaches to Stop Hypertension) .דיאטת דש דוגלת בגישה תזונתית אשר פותחה על ידי המכון הלאומי ללב, ריאות ודם בארה”ב (NHLBI) למניעה וטיפול ביתר לחץ דם.

הדיאטה מעודדת צריכה של מזונות אשר מפחיתים את לחץ הדם כגון אשלגן, סידן, מגנזיום וחלבון.כמו כן, גם צריכה של ירקות ופירות, מוצרי חלב דלים בשומן ודגנים מלאים. זאת לצד הפחתת נתרן (עד 2,300 מ”ג ליום)וגם הפחתה של מזונות המכילים שומן רווי כגון בשרים ומוצרי חלב שמנים והגבלה של מזונות מתוקים.